Indyjskie chlebki naan

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo pyszne chlebki z czarnuszką.Z wierzchu chrupiąca skórka ,a w środku puszyste ciasto.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 dag drożdży
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    1 jajko
    2 łyżki oliwy
    pół szklanki ciepłego mleka
    2 -3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka czarnuszki
    szczypta proszku do pieczenia

    dodatkowo:
    mąka pszenna do posypania stolnicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Bułki

Indyjskie chlebki naan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozcieramy z cukrem,1 łyżką mąki i ciepłym mlekiem.Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 15 minut.
  • Ciasto. 2. Do mąki dodać olej,sól,proszek do pieczenia,wyrośnięte drożdże,czarnuszkę ,jogurt,wbić jajko i zagnieść ciasto.
  • Chlebki na blaszce. 3. Ciasto podzielić na 4 części,każdą część wałkować na podłużny placek i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Upieczone. 4. Następnie chlebki pieczemy około 35-45 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Czarnuszka Drożdże Mąka pszenna Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Dieta hinduska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować