Czeskie

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Najlepiej smakuję następnego dnia.

  • 30 min

Składniki:

  • mleko 4 szkl
    cukier 1 szkl
    kasza manna 7 łyżek
    margaryna 3/4 kostki
    cukier waniliowy 2 opak
    gotowa polewa 1 opak
    jajka 2 szt
    mleko 2 łyżki
    soda 1 łyżeczka
    mąka 600 g
    miód 2 łyżki
    cukier 0,5 szkl
    margaryna 1/4 kost
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czeskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać 2 łyżki mleka, 1/4 margaryny, 0,5 szklanki cukru i miód, wszystko wymieszać i na wolnym ogniu zagotować, ostudzić. Dodać jajka, sodę i mąkę, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować i upiec każde oddzielnie na złoty kolor.
  • Czeskie 2. KREM
    Cukry waniliowe, 1 szklanka cukru, kasza manna, 3/4 kostki margaryny i mleko, wlać do rondla i zagotować. Upieczone ciasta przekładać, kremem i wierzch polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować