Czerwona cebula marynowana w soku z cytryny i granatu

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nieco egzotyczny sposób marynowania cebuli dzięki, któremu uzyskamy pyszną słodko-kwaśną cebulę o ślicznym różowym kolorze. Taka cebula oprócz tego, że świetnie smakuje to dodatkowo ozdabia naszą potrawę. Ważne jest to, że jest gotowa w 10 minut od przygotowania.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula czerwona
    sok z połowy granatu
    sok z połowy cytryny
    sól morska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Czerwona cebula marynowana w soku z cytryny i granatu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w plasterki. Posypujemy solą, mieszamy. Cebulę polewamy sokiem z cytryny i granatu, mieszamy, odstawiamy na 10 minut. Taka cebula to wyśmienity dodatek do kanapek, hamburgerów lub sałatek. Resztę cebuli przekładamy do słoika, zalewamy sokiem i odstawiamy do lodówki. W lodówce można ją przechowywać kilka dni. Pozostały sok od cebuli to świetna baza do sosów sałatkowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Cebula marynowana

To może cię zainteresować