Cebula marynowana

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Małe cebulki można także zamknąć w słoiki.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg cebulek o średnicy 2-3 cm
    po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
    liść laurowy
    suchy koper
    Zalewa : 1,5 l wody
    5 dag soli
    5 dag cukru
    szklanka octu 10- proc
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Cebula marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulki obrałem, włożyłem do wrzącej wody na 3 minuty, odcedziłem, przelałem zimną wodą. Ułożyłem w słoikach, dodałem przyprawy. Przygotowałem zalewę: zagotowałem wodę z solą i cukrem, dodałem ocet. Gorącą napełniłem słoiki. Zamknąłem i pasteryzowałem 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować