Czerwona cebula marynowana w soli i soku cytrynowym

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzięki zamarynowaniu cebuli w soli morskiej i soku z cytryny w kilka minut otrzymamy pyszny dodatek do kanapek, hamburgerów, hot dogów oraz wrapów.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czerwona cebula
    cytryna
    sól morska do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Czerwona cebula marynowana w soli i soku cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w krążki. Skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Solimy. Mieszamy. Odstawiamy na 5-10 minut, żeby się zamarynowała.

    Marynowana cebula to świetny dodatek do kanapek, sałatek oraz hamburgerów. Świetnie komponuje się z rybami, drobiem oraz daniami z grilla.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Cebula marynowana

To może cię zainteresować