Gulasz po węgiersku

  • wyświetlono: 518 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszny, aromatyczny i lekko pikantny sos. A do tego rozpływające się w ustach mięso. Idealne danie w jesienne i zimowe dni.

IMG_20181018_221124
  • 5 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

Pol cebuli
70 dkg mięsa wieprzowego
Papryka czerwona
Marchew
Pieczarki 6 szt
2 łyżki sosu sojowego ciemnego
Liść laurowy
2 ziela angielskie
Pół papryczki małej ostrej
Ząbek czosnku
Papryka ostra i słodka ok 3 łyżeczek
Łyżka koncentratu pomidorowego
100 ml wina białego

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz po węgiersku

  • 1. Cebulę i czosnek kroję w piórka i podsmazam. Dodaję mięso pokrojone w grubszą kostkę doprawione wcześniej pieprzem, suszonymi pomidorami i rozmarynem. Podlewam winem i wodą aby składniki były prawie zakryte. I duszę. Po 30 min dodaję papryki i pieczarki wcześniej podduszone. Dodaję sos sojowy. I duszę pod przykryciem jeszcze ok 30 min do miękkości mięsa. Daję przecier pomidorowy i doprawiam do smaku

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

gulaszobiadsosgulasz po węgiersku

Komentarze

Podobne przepisy

Placek po węgiersku

Dodane przez: danusia19671

Placek po węgiersku

Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu,...

Placek po węgiersku

Dodane przez: DylematyMałgorzaty

Placek po węgiersku

Delikatnie pikantny, wyrazisty...

Placek po węgiersku

Dodane przez: anka1988

Placek po węgiersku

Uwielbiam je!

image-1bvftf9

Dodane przez: paolineczka

Kiełbaski po węgiersku

Czasami się zdarza, że po prostu...

Placek po węgiersku

Dodane przez: Gospodyni

Placek po węgiersku

Bardzo pyszne sycące danie

Placek po węgiersku

Dodane przez: agarybak76

Placek po węgiersku

Jeżeli mamy więcej czasu, to polecam...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.