Ogórki z curry

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis na ogórki w curry jest bardzo prosty i nie wymaga wiele czasu a wszystkie składniki znajdą się w naszej kuchni.
No, ale najważniejsze, że późną jesienią i zimą naprawdę fajnie wyjąć taki słoiczek ze spiżarni i pochrupać sobie pysznego ogóreczka ... To już mój trzeci rok kiedy przetwory z ogórków są w naszym domu..

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr wody
    1,5 szklanki octu
    1,5 łyżki soli
    2 szklanki cukru
    3 łyżeczki przyprawy curry
    3 kg ogórków
    5 ząbków czosnku
    5 łyżeczki gorczycy
    Ziele angielskie po 2 szt na słoik
    Liście laurowe po 1 szt na słoik
    liście selera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy zalewę (woda, ocet, cukier, sól, curry). Ogórki myjemy i kroimy w plastry lub słupki. Wkładamy ciasno do słoików, dodajemy gorczycę, liście selera i po kilka plastrów czosnku oraz liść laurowy i ziele angielskie . Kiedy zalewa się zagotuje zalewamy słoiki. Mocno dokrecamy i pasreryzujemy ok 8 min od zagotowsnia. Stawiamy słoiki wieczkiem do dołu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorczyca Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować