Czekoladowy chillout - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W kąpieli wodnej rozpuścić pokrojone w kostkę masło z dwiema tabliczkami czekolady. Odstawić do lekkiego przestudzenia.
2.Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
3.Białka z solą porządnie ubić.
4.Do miski z roztopioną czekoladą wsypać po kolei: cukier, żółtka, mąkę, cukier waniliowy, whiskey, imbir i skórkę z pomarańczy. Kiedy całość jest już wymieszana, dodać ubite białka i wymieszać masę.
5.Spód foremki do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem. Wlać masę.
6.Piec 25 minut. Wierzch ciasta będzie wyglądał sucho, i z pewnością popęka, ale środek będzie mięciutki i lekko płynny. Ciasto ostudzić na kratce, przykryte ściereczką, a następnie należy schować go na noc do lodówki.
Komentarze