Czekoladowe muffiny ze skórką pomarańczową

4.5 (178 ocen)

Dla wielbicieli czekolady

Składniki:

  • 15 dag masła, 15 dag czekolady, 30 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody, 4 łyżeczki kakao, 1 łyżka kawy rozpuszczalnej w granulkach, szklanka cukru, cukier waniliowy, 2 jajka, 2 łyżki skórki pomarańczowej, 170 ml mleka.
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Czekoladowe muffiny ze skórką pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy w garnku i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę siekamy na kawałki. Do jednej miski wkładamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sodę, kawę (kawę trzemy w rękach na pył), cukier, cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce miksujemy jajka z mlekiem. Sypkie składniki mieszamy z czekoladą i skórką pomarańczy. Masę jajeczną dolewamy do produktów sypkich i mieszamy drewnianą łyżką delikatnie kilka razy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej kładziemy po 2 czubate łyżki ciasta. Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 185 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować