Czekoladowe Ciasteczka Wyciskane

4.25 (8 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszne, kruche, maślane, a zarazem czekoladowe ciasteczka które na pewno Wam posmakują.
Nadają się i do wyciskania przez maszynkę i przez worek oraz można je formować ręcznie ;)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 1 blaszkę ciastek:
    100 g miękkiego masła
    110 g drobnego cukru
    250 g mąki pszennej
    15 g kakao
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jajko kl L
    2 łyżki mleka lub więcej
Wystaw ocenę:

4.25 (8 ocen)

Czekoladowe ciasteczka wyciskane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło ucieramy z cukrem na puch, następnie wbijamy jajko i znów miksujemy.
    2. Teraz partiami dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, na koniec dodajemy mleko, masa musi się dać wyciskać z maszynki lub worka cukierniczego.
    Ja wyciskałam z worka cukierniczego z tylka Wilton 8B.

    Ciasteczka wyciskamy na papier do pieczenia w niedużych odstępach.

    Pieczemy w 180 stop. przez około 15 minut.

Porady

Ciasteczka możemy wyciskać przez maszynkę oraz formować ręcznie ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Masło Mąka pszenna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować