Delikatne Ciasteczka Miodowe

4.67 (3 ocen)

  • 12 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam Was na pyszne, delikatne ciasteczka o wspaniałym aromacie i smaku za sprawą miodu z dodatkiem malin liofilizowanych :)

  • 12 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 1 blachę:
    75 g mąki pszennej
    35 g kaszki owsianej lub jaglano owsianej
    60 g masła
    1 żółtko klasy L
    2 łyżki miodu z maliną (jeśli nie macie dajcie zwykły miód lub z innymi dodatkami)
    2 łyżki mieszanki słonecznika z liofilizowanymi owocami i lnem (niekonieczne)
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Delikatne ciasteczka miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto które chowamy do lodówki na 30 minut lub dłużej.
    2. Po tym czasie wałkujemy na grubość około 0,5 cm i wykrawamy ciasteczka.

    Pieczemy w 180 stop przez około 10-12 minut.

    Ciasteczka po upieczeniu są bardzo mięciutkie, potem lekko twardnieją ale nie mocno.

Porady

Oczywiście możecie użyć zwykłego miodu, ale ciasteczka w tedy nie będą miały tego aromatu i smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować