REKLAMA
Zapraszam Was na pyszne, delikatne ciasteczka o wspaniałym aromacie i smaku za sprawą miodu z dodatkiem malin liofilizowanych :)
(średnia 4.67 z 3 głosów)
Porady
Oczywiście możecie użyć zwykłego miodu, ale ciasteczka w tedy nie będą miały tego aromatu i smaku.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek to dosłownie kilka minut.
Ciasteczka nie tylko ładnie wyglądają, ale też smakują i mogą być długo przechowywane w puszce i będą czekać na niespodziewanych gości lub gdy nam się zachce czegoś słodkiego ;)
Nigdy nie jadłam ani nie piekłam jeszcze takich ciastek, ale z opowieści mojej mamy dowiedziałam się że takie ciasteczka wychodzą bardzo smaczne i bardzo kruche więc postanowiłam to sprawdzić i potwierdzam są przepyszne :)
Przepyszne, kruche, maślane, a zarazem czekoladowe ciasteczka które na pewno Wam posmakują. Nadają się i do wyciskania przez maszynkę i przez worek oraz można je formować ręcznie ;)
Obłędnie kruche ciasteczka przełożone przepysznym kremem budyniowo waniliowym z kolorową galaretką osypane wiórkami kokosu. Takie ciasteczka upiekłam na Święta i znikały w locie, każdy kto ich spróbował brał na nie przepis, więc puszczam dalej. Koniecznie upieczcie.
Delikatne, kruche i maślane ciasteczka są piękną ozdobą Wielkanocnego koszyczka. Dzieci chętnie się nimi zajadają.
Komentarze