Czarne jagody w soku własnym

4.49 (187 ocen)

  • 40 min

Nasze babcie podawały takie jagody dzieciom w razie dolegliwości żołądkowo - jelitowych. Ja bardzo lubię herbatę z dodatkiem łyżeczki tych owoców.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg czarnych jagód
    1 1/2 szkl cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Czarne jagody w soku własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody dokładnie umyć i osączyć na sitku. Wsypać do miski wymieszać delikatnie z cukrem i włożyć do wyparzonych suchych słoiczków. Zakręcić wieczka.
  • 2. Szeroki garnek wyścielić ręcznikiem kuchennym, ustawić słoiczki, nalać wody do 3/4 wysokości słoika i pasteryzować słoiczki o pojemności 200 g ok 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować