1.Kurczaka kroimy na kawałki (raczej spore). Nacieramy zmiażdżonym ząbkiem czosnku, wkładamy do naczynia w którym będziemy marynować mięso. Dodajemy połowę przypraw i zieleniny, olej oraz posiekaną papryczkę. Odstawiamy na minimum 30 minut. Następnie smażymy na odrobinie oleju na rumiano. W tym samym rondlu szklimy cebulę pokrojoną w krążki. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i smażymy, aż się rozpadną i trochę odparują. Do pomidorów dodajemy kurczaka, rodzynki i dusimy ok. 10-15 min. Na kilka minut przed końcem duszenia, dodajemy resztę przypraw i zieleniny. Podawać z kuskusem, ryżem lub bagietką.
Porady
Kolendrę można kupić w supermarkecie, ale lepiej kupić nasiona w sklepie ogrodniczym i samemu wysiać w doniczce.
Komentarze