Cynamonowo waniliowe ciastka zawijane z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodać szczyptę soli, masło, cukry, żółtka i śmietanę. Z tych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół. Do jednej części dodać cukier waniliowy, a do drugiej cynamon i kakao .
Obie części zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć na co najmniej 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować i z obu ciast uformować rulon: najpierw na rozwałkowaną jasną część ciasta rozsmarować krem czekoladowy, przykryć ciemnym ciastem cynamonowym i zawinąć. jak roladę.
Na koniec rulon ten pokroić nożem na około 1, 5- 2 cm plastry.
Każde powstałe ciastko-ślimaczek - układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15 minut w temperaturze 180°C, smacznego:)
Komentarze