Cynamonowo waniliowe ciastka zawijane z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Smaczne ślimaczki - kruche ciasteczka cynamonowo waniliowe zawijane z kremem czekoladowym.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 350 g mąki
    3/4 kostki masła
    2 łyżki gęstej śmietany
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 żółtka
    1/2 łyżeczki kakao
    1,5 łyżeczki cynamonu
    krem czekoladowy około 100 g
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Przekąski

Cynamonowo waniliowe ciastka zawijane z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodać szczyptę soli, masło, cukry, żółtka i śmietanę. Z tych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół. Do jednej części dodać cukier waniliowy, a do drugiej cynamon i kakao .
    Obie części zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć na co najmniej 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować i z obu ciast uformować rulon: najpierw na rozwałkowaną jasną część ciasta rozsmarować krem czekoladowy, przykryć ciemnym ciastem cynamonowym i zawinąć. jak roladę.
    Na koniec rulon ten pokroić nożem na około 1, 5- 2 cm plastry.
    Każde powstałe ciastko-ślimaczek - układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15 minut w temperaturze 180°C, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować