Cynamonowo-imbirowe ciasteczka przekładane kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, cynamon, imbir i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami.
2.Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto.
3.Ciasto odkładamy na około 30 minut do lodówki.
4.Wałkujemy ciasto i szklanką wycinamy ciasteczka. Ciasteczka wycinamy do pary. Na jednych za pomocą stempelków oprószonych cynamonem odciskamy wzór. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5.Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka odkładamy do ostygnięcia.
6.Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dodajemy kakao i ponownie ucieramy.
7.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
8.Letnią czekoladę stopniowo dodajemy do utartego masła i ucieramy.
Komentarze