Cynamonowe muffiny z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cynamon, wymieszać łyżką.
W do słoika nalać mleko, jaja, tłuszcz, zakręcić, wstrząsnąć parokrotnie słojem, następnie jego zawartość wlać do miski z produktami sypkimi, wymieszać łyżką tylko do połączenia składników (mają zostać niewielkie grudki).
Jabłka pokroić w kosteczkę, zasypać cynamonem, cukrem(jeśli są kwaśne), wymieszać, odstawić na 10 minut.
Papilotki do muffin wypełniać 1,5 łyżki ciasta, na to włożyć łyżeczkę jabłek, przykryć 1 łyżką ciasta. Papilotki mają być wypełnione w 3/4, babeczki trochę urosną.
Posypać z góry grubym cukrem, piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze