Cukinia konserwowa a la ananas

4.5 (190 ocen)

Doskonale sprawdza się w w deserach jak i w ciastach,szczególnie z bakaliami.

Składniki:


  • 3kg cukinii
    1,5 l wody
    3 łyżki kwasku cytrynowego
    1kg cukru
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Cukinia konserwowa a la ananas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie pokroić w drobną kostkę.Do wody dać kwasek cytrynowy i zagotować.Taką wodą zalać cukinie i ostawić pod przykryciem na jeden dzień.Następnie odcedzić,dodać cukier waniliowy i zwykły cukier,gotować aż zrobi się syrop.Cukinie włożyć do słoika i zalać tym syropem.Pasteryzować ok 15-20 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować