Cukierki orzechowe

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Te cukierki polecam wszystkim tym, którzy dbają o linię bądź są na diecie, ale bardzo tęsknią za słodyczami ;) Wystarczy wymieszać orzechy z miodem i żurawiną i zaspokajać "nałóg" z pożytkiem dla zdrowia :)

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 garść migdałów, 1 garść orzechów laskowych, 1 garść orzeszków ziemnych, 1 garść żurawiny ( śliwka suszona też pasuję), 2 łyżki miodu, sezam lub wiórki kokosowe do obtoczenia cukierków.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukierki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie orzechy należy podsmażyć, zdjąć skórkę i wystudzić. Posiekać nożem lub zblendować tak, by kawałki orzechów były wyczuwalne. Żurawinę posiekać drobno nożem, dodać do orzechów, dodać miód ( ja używam płynnego miodu i dodałam 2,5 łyżki)
    Wszystko dokładnie wymieszać, mokrymi dłońmi uformować cukierki, obtoczyć w sezamie lub wiórkach kokosowych i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
    Słodycze też mogą być zdrowe, polecam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować