Domowe cukierki

4.49 (192 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Emilia Senderecka.Przepis mam od sąsiadki. Zajadają się nimi i moi dziadkowie, i rodzeństwo.Rodzicom również przypadły do gustu.

  • Łatwy

Składniki:

  • - cukier: 2 szklanki
    - płatki owsiane: 1 sztuka
    - kakao: 1.5 łyżki
    - wiórki kokosowe: 1 sztuka
    - margaryna: 1.5 sztuki
    - aromat do ciast (rumowy, wg uznania): 1 sztuka
    - mleko: 8 łyżek
    - rodzynki (ilość wg uznania ( niekoniecznie)): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe cukierki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy, dodajemy kakao, cukier, wiórki i rodzynki,
    a na koniec mleko i aromat. Zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy tyle płatków, aby masa była gęsta.
  • 2. Łyżeczką formujemy cukierki. Posypujemy wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować