Ciasto z owocami błyskawiczne

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

To ciasto smakuje o każdej porze roku, można dodać dowolne sezonowe owoce, bardzo proste i nieskomplikowane, każdemu się uda :) Ciasto ma dwie ważne zalety, nie jest bardzo słodkie i jest wilgotne :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej + 30g proszku do pieczenia
    250 g margaryny do pieczenia
    300 g cukru + cukier wanilinowy
    6 całych jaj
    250 ml gęstej śmietany
    800 g truskawek lub innych owoców
    bułka tarta do wysypania blaszki 20x28 cm
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Ciasto z owocami błyskawiczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękką margarynę utrzeć z cukrami, jak już będzie pulchna masa dodawać po jednym jajku i ucierać, później po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i śmietany.
    Blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i wylać na to ciasto, wierzch obłożyć owocami.
    Piec 50- 60 min w temperaturze 180 stopni, po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować