Ciasto z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płatki kukurydziane zmiażdżyć [np. wkładając do reklamówki i wałkując] i dodawać porcjami do nutelli, mieszając. Następnie wyłożyć masą z nutelli formę i wstawić do lodówki na godzinę.
2.Żelatynę rozpuścić w wodzie i ostudzić. Śmietankę ubijać chwilę, a następnie dodać cukier wanilinowy i ubijać aż masa zgęstnieje.
Do śmietanki dodać żelatynę, delikatnie wymieszać, a następnie ubijać jeszcze przez 2 minuty. Wylać na spód ciasta i chłodzić, aż masa stężeje.
3.Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Na masie poukładać pokrojone brzoskwinie. Gdy galaretka zacznie tężeć, wylać ją na brzoskwinie.
Schłodzić.
Komentarze