Ciasto z musem kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Dodawać po jednym żółtku ucierając. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajeczno - cukrowej. Wymieszać i przelać do tortownicy o śr. 24x24 cm. Piec ok 25 minut w temp 170 s C. Masa budyniowa: Mąki, cukier i cukier waniliowy wymieszać ze szklanką mleka. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Wystudzić. Margarynę utrzeć dodając po łyżce budyń. Połowę masy wyłożyć na biszkopt, wyrównać. Resztę masy przełożyć do worka cukierniczego i wyszprycować na masę okrągłe rozetki. Wstawić do lodówki. Kiwi obrać i pokroić na średnie kawałki, zblenderować i przelać do garnka po czym dodać 1 szklankę wody, cukier. Zagotować i dodać galaretki, wymieszać. i wystudzić. Jak mus z kiwi zacznie lekko tężeć to delikatnie wylać na wierzch kulek. Dowolnie udekorować . Smacznego :)
Komentarze