Ciasto czekoladowo-majonezowe z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto czekoladowe: wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie miksujemy. Ciasto przelewamy do blaszki (25*25cm) i pieczemy
ok.40 min w temp. 170 stopni. Studzimy i przekrawamy na 3 blaty.
2.Masa kiwi: kiwi obieramy i kroimy na mniejsze kawałki zalewamy wodą ,dodajemy cukier i gotujemy do rozpadnięcia się owocu,kiwi
rozgniatamy widelcem(nie blenderujemy).
Mus przelewamy do szklanki i dopełniamy do pełnej , przekładamy do rondelka i dolewamy 1 szkl. wody, zagotowujemy, budynie mieszamy w jednej szkl. wody ,gotujemy budyń, do gorącego budyniu wsypujemy galaretkę,mieszamy,odstawiamy do ostygnięcia.
Margarynę ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu, dokładnie miksujemy.
3.Gotowym kremem przekładamy blaty ciasta. Dekorujemy polewą czekoladową i starymi czekoladkami. Ciasto przed podaniem schładzamy.
Komentarze