Ciasto z musem gruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubij z cukrem na puszysto. Dodaj obie mąki, proszek do pieczenia, kakao, wymieszaj. Przygotuj formę o wymiarach 20x32 cm, posmaruj tłuszczem i wyłóż papierem pergaminowym. Gotowe ciasto wylej do formy. Piecz w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudź.
2.Gruszki umyj, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki,wydrąż nasiona. Podsmaż w rondlu, dodaj galaretki, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
3.Mleko zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Obie mąki rozprowadź w mleku, dodaj do gotującego się mleka ciągle mieszając ugotuj budyń, wystudź . Masło dokładnie zmiksuj . Dodając po jednej łyżce zimnego budyniu, cały czas ucierając.
4.Wystudzone ciasto nasącz cytryną z wodą.
5.Wyłóż tężejący mus gruszkowy .Wstaw do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
6.Na mus wyłóż masę budyniową i polej czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Komentarze