MALINOWA PIANKA NA BISZKOPTACH

4.49 (194 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla Was przepis na pyszne, lekkie ciasto na biszkoptach, które jest idealnym pomysłem na upalny dzień.

Wspaniale orzeźwia i zaspokaja apetyt na słodkości!

Ciasto jest bez pieczenia, więc robi się błyskawicznie!

Ja zrobiłam z malinami – Wy możecie śmiało dodać swoje ulubione, sezonowe owoce!

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * biszkopty podłużne lub okrągłe - ok. 20 szt

    * galaretka malinowa - 2 op

    * śmietana 36% kremówka - 300 ml

    * maliny - ok.150 g
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Malinowa pianka na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Dno tortownicy wykładamy papierem, układamy biszkopty ( możemy delikatnie nasączyć herbatą ).

    Jedną galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml wrzątku, studzimy, odstawiamy do tężenia.

    Śmietanę ubijamy na sztywno, wlewamy cieniutkim strumieniem tężejącą, zimną galaretę i cały czas ubijamy.

    Wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki.

    Drugą galaretkę malinową rozrabiamy w 400 ml wody, studzimy, odstawiamy do tężenia.

    Na piankę wysypujemy maliny, zalewamy tężejącą galaretką.

    Smacznego!

Porady

Maliny śmiało możemy zastąpić innymi ulubionymi owocami!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Maliny Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować