Ciasto weekendowe z czereśniami na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte, osuszone czereśnie wydrylować i na miejsce pestek powkładać migdały.
Jajka utrzeć z cukrem na puch. Ucierając dodać jogurt. Dosypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i na koniec dodać płatki migdałowe.
Ciasto przełożyć do foremki o średnicy 19 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Powciskać delikatnie czereśnie. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40-45 min. Wystudzić na kratce. Białą czekoladę umieścić w woreczku i szczelnie zamknąć albo zawiązać. Woreczek umieścić w ciepłej/ gorącej wodzie do czasu aż czekolada się rozpuści. Ściąć rożek woreczka - zrobić dziurkę i polać ciasto czekoladą. Smacznego.
Komentarze