Ciasto truskawkowe wibracje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę 24 cm x 24 cm i pieczemy w temp. 180 st. C przez ok. 35 min.
2.Po upieczeniu studzimy ciasto studzimy i dzielimy na dwie podłużne połowy, jedną część ciasta układamy na dno blaszki
3.Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy
Śmietanę obijamy mikserem, dodajemy śnieżkę i wlewamy stopniowo galaretkę
Masę wykładamy na ciasto i układamy pokrojone lub całe truskawki i przykrywamy drugą połową ciasta
4.Galaretki czerwone również rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy
Jogurty truskawkowe miksujemy z galaretkami czerwonymi
Masę truskawkową wylewamy na wierzch ciasta i dekorujemy truskawkami
Wstawiamy do lodówki i chłodzimy 2 godziny
Komentarze