Ciasto serowo-śmietanowe z salami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser wymieszać z jajkiem,mlekiem,olejem i szczyptą soli,zmieszać mąkę i proszek do pieczenia i dodawać po trochu do mieszanki serowej,zagnieść dobrze ciasto,rozwałkować na stolnicy posypanej mąką,ułożyć na wsmarowanej tłuszczem blaszce i podciągną brzegi do góry.
2.Szczypiorek opłukać osuszyć drobno pokroić.Salami.szynkę i boczek pokroić w kostkę wszystkie składniki dokładnie wymieszać i rozłożyć na cieście.Jajka rozbełtać z kwaśną śmietaną i solą,rozprowadzić na mieszaninie szczypiorkowo-szynkowej.
Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C(termoobieg).
Porady
Do przygotowania ciasta możemy użyć swoich ulubionych dodatków lub co mammy akurat w lodówce.
Komentarze