przepis jest wlasny,kiedy nie ma zbyt dużo czasu by piec wystarczy mieć zwykłe ciasteczka i pare innych drobiazgów do wykonania naprawde dobrej słodyczy.
Ciasto przekładane kremem i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty układamy na blaszce lub plastikowym pojemniku,kawe zalewamy i po chwili polewamy nia biszkopty.Z mleka i proszku robimy krem mieszając ok 2-3 min na najwiekszych obrotach,po czym krem kładziemy na biszkopty.Banany przekładamy do miski i ugniatamy widelcem na papke.Na krem układamy następną warstwe biszkoptów znow polewamy kawą i na góre dajemy ugniecione wcześniej banany na nie układamy ciastka i polewamy lekko stężałą galaretka.Wkładamy do loddówki na ok 2-3 godzin.Ciasto można opruszyc startą czekolada lub wiórkami kokosowymi.
Komentarze