Ciacho jest przepyszne! Kruche ciasto z kwaśnym dżemem, słodką bezą, wybornym i delikatnym kremem budyniowym oraz uprażone migdały. Czyż nie brzmi zachęcająco?Jest dość proste w przygotowaniu, dobrze się kroi, ładnie się prezentuje i najważniejsze, rewelacyjnie smakuje.Polecam!
4.5 (149 ocen)
Porady
Ciasto ,,Pani Walewska" chodziło za mną już od dość dawna. Trudno się temu jednak dziwić, nie jadłam go już od kilku lat. Ciacho jest przepyszne! Kruche ciasto z kwaśnym dżemem, słodką bezą, wybornym i delikatnym kremem budyniowym oraz uprażone migdały. Czyż nie brzmi zachęcająco? Jest dość proste w przygotowaniu, dobrze się kroi, ładnie się prezentuje i najważniejsze, rewelacyjnie smakuje. Polecam! UWAGA!!! Jeśli nie możemy upiec dwóch blach w jednym piekarniku z termoobiegiem. Należy ubić tylko połowę białek z połową cukru i mąki. Drugą bezę, najlepiej przygotować na drugie ciasto bezpośrednio przed pieczeniem. Będzie mi miło, jeśli polubicie mnie na facebooku. http://www.facebook.com/EsmeraldaZeSmakiem
Komentarze