Ciasto marchewkowo - pomarańczowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo puszyste i wilgotne ciasto o pięknym kolorze i genialnym smaki .
Szybki i łatwy przepis nawet dla początkujących osób .Polecam serdecznie.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    3 duże marchewki
    1 duża pomarańcza
    200 g cukru kryształu
    1 cukier waniliowy
    250 ml oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    300 g mąki pszennej

    Polewa:
    100 g czekolady
    2 łyżki miodu
    łyżka masła
    100 ml mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto marchewkowo - pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pomarańczę umyć ,obrać i pokroić.Dodać jajka ,cukru i olej .
    Zmiksować wszytko na gładką ,jednolitą masę .
  • Ciasto marchewkowo-pomarańczowe 2. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać .
    Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec w 180 stopniach ok 40 minut .
  • Ciasto marchewkowo-pomarańczowe 3. Polewa : wszystkie składniki umieścić w garnku i zagotować. Odstawić do wystygnięcia i zgęstnienia .
    Polać ciasto i odczekać chwilę przed pokrojeniem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować