Ciasto marchewkowe z batatem i kremem różanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2.Starte warzywa przełóż do misy miksera, dodaj resztę składników i zmiksuj razem.
3.Okrągłą formę, o śr. 24 cm, wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Ciasto piecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 40-45 minut. Po upieczeniu ciasto pozostaw w formie do ostudzenia. Ciasto przekrój na dwie części.
4.Do misy miksera przełóż serek, dodaj cukier i wodę różaną, ubij aż cukier się rozpuści. Miskę wstaw na 20 minut do lodówki.
5.Spodni blat ciasta połóż na talerz lub paterę, posmaruj jedną częścią kremu, przykryj drugim plackiem i ten również posmaruj kremem.
6.Limonkę sparz i zetrzyj skórkę na ciasto. Imbir pokrój w drobną kostę i również udekoruj nim ciasto.
Komentarze