Ciasto marchewkowe - Carrot Cake

5 (163 ocen)

  • 10 min

Małe niejadki nawet nie zorientują że w środku schowała sie marchewka!

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki: 400g mąki pszennej, 400g cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki cynamonu, 6 jajek, 400ml oleju, 400g drobno startej marchewki.
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto marchewkowe - carrot cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Przygotowanie: Mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i cynamon wsypać do miski. Dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wbijamy jajka ,wlewamy olej, wrzucamy marchewkę. Wszytko dokładnie mieszamy tak aby składniki się połączyły. Do wcześniej przygotowanej mieszanki z mąki wlewamy jajka z olejem i marchewką. Dokładnie łączymy. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy godzinę w temperaturze 160 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować