Ciasto kokosowe z truskawkami

5 (170 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Pyszne ucierane ciasto z wiórkami kokosowymi, które baaardzo pasują do soczystych truskawek, polecam!

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 220 g masła
    200 g cukru
    3 jajka
    3 łyżki mleka
    300 g mąki pszennej
    70 g wiórków kokosowych
    40 g budyniu waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    truskawki
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kokosowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło wrzucić do miski i utrzeć z cukrem na puszystą jasną masę.

    Dodawać kolejno po jednym jajku, po każdym dokładnie ucierając. Dodać 3 łyżki mleka, zmiksować całość.

    W drugiej misce wymieszać mąkę z wiórkami, proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Wsypać na 2 razy do pierwszej miski, zmiksować. Nie ubijać zbyt długo.

    Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 27cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Umyte i osuszone truskawki przekroić na pół, ułożyć dowolnie na cieście.

    Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut (do suchego patyczka), wystudzić i pokroić w trójkąty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Truskawki Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować