Ciasto kokosowe z czekoladą

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Znika w okamgnieniu, mimo, że przez wiele dni zachowuje świeżość !!

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 150 gramów
    - Jajko: 2 sztuki
    - cukier: 200 gramów
    - wiórki kokosowe: 200 gramów
    - czekolada: 50 gramów
    - mąka: 75 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kwadratową formę (niedużą) smarujemy margaryną i obsypujemy wiórkami kokosowymi.

  • 2. Margarynę rozpuszczamy(można w mikrofalówce) i czekamy aż ostygnie.

  • 3. Jajka ubijamy z cukrem na jasną,puszysta masę. Dodajemy margarynę.

  • 4. W misce (osobnej) mieszamy wiórki,mąkę, czekoladę i proszek do pieczenia. Dodajemy do jajek.

  • 5. Po dokładnym wymieszaniu przekładamy masę formy.

  • 6. Pieczemy przez 45 minut, w 175 stopniach w dolnej części piekarnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

4.49 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
ciasto kokosowe

4.49 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kokosowe ciasto z migdałami

celkapatelka Delikatnie kremowe 3 godz.

To może cię zainteresować