Ciasto kokosowe bez pieczenia

4.5 (177 ocen)

Ciasto z dodatkiem likieru kokosowego.

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2 łyzki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 żółtka
    0,5 szklanki cukru
    20 dag masła
    2 łyżki likieru kokosowego (wg uznania)
    15 dag herbatników maślanych
    wiórki kokosowy do posypania na wierzch
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto kokosowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-08egapk 1. 1 szklankę mleka wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz z żółtkami.
  • image-1fsoy0s 2. 1 szklankę mleka lekko zagotować z cukrem. Dodać mleko z mąkami . Gotować na małym ogniu ciągle mieszając do momentu, gdy zrobi się gęsta masa budyniowa.
  • image-0nntaby 3. Miękkie masło utrzeć mikserem. Dodawać po trochę masy budyniowej. Dodać likier kokosowy ciągle mieszając.
  • image-0xjge60 4. Na dno naczynia (15x25 ) ułożyć herbatniki.
  • image-1xydrv9 5. Na herbatniki wyłożyć połowę masy. Potem znowu herbatniki i masa. Na wierzch posypać wiórki kokosowe. Wstawić do lodówki na około 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować