PLACEK BRZDĄC

4.5 (167 ocen)

  • 45 min

Ciasto jest super i łatwe do zrobienia

  • 45 min

Składniki:

  • BISZKOPT JASNY:
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka sody
    łyżka octu
    łyżka oleju

    KREM:
    1250 ml śmietany kremówki
    czubata szklanka cukru pudru
    czubata łyżka żelatyny (namoczonej)
    3 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placek brzdąc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka, przesianą mąkę z sodą, ocet i olej. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 32x20 cm i piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na pół.

    KREM: Wszystkie składniki zagotować i odstawić do ostygnięcia, a na drugi dzień ubić na sztywno i ciasto przełożyć gotowym kremem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować