Ciasto diabełek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT CIEMNY: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka, przesianą mąkę z sodą, przesiane kakao, ocet i olej. Gotowe ciasto przelać na blachę o wym. 32x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. po upieczeniu i ostudzeniu ciasto przekroić na pół.
MASA: Galaretki rozpuścić osobno w 3/4 szklance gorącej wody i ostudzić. 40 dag serka wymieszać zmieszać z galaretką wiśniową , 20 dag serka zmieszać z galaretką cytrynową. Spód biszkoptu nasączyć wódką, rozsmarować masę wiśniową i przykryć drugim biszkoptem (też nasączonym wódką) i wyłożyć masę cytrynową. Ciasto wstawić do lodówki aby stężało. Wierzch polać polewą czekoladową.
Komentarze