CIASTO DIABEŁEK

0 (0 ocen)

  • 45 min

Fajny i pyszny placuszek

  • 45 min

Składniki:

  • BISZKOPT CIEMNY:
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka sody
    2-3 łyżki kakao
    1 łyżka oleju
    1 łyżka octu
    MASA:
    60 dag serka homogenizowanego waniliowego
    3 galaretki ( 2 wiśniowe i 1 cytrynowa)

    DODATKOWO:
    polewa czekoladowa
    wódka do nasączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto diabełek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT CIEMNY: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka, przesianą mąkę z sodą, przesiane kakao, ocet i olej. Gotowe ciasto przelać na blachę o wym. 32x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. po upieczeniu i ostudzeniu ciasto przekroić na pół.

    MASA: Galaretki rozpuścić osobno w 3/4 szklance gorącej wody i ostudzić. 40 dag serka wymieszać zmieszać z galaretką wiśniową , 20 dag serka zmieszać z galaretką cytrynową. Spód biszkoptu nasączyć wódką, rozsmarować masę wiśniową i przykryć drugim biszkoptem (też nasączonym wódką) i wyłożyć masę cytrynową. Ciasto wstawić do lodówki aby stężało. Wierzch polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować