Ciasto imienowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto ciemne margaryne utrzec z cukrem,dodawac po kolei po jednym jajku,utrzec,dodac po kolei pozostale skladniki,wymieszac i upiec w temp.180 stopni 35 minut.Masa orzechowa maslo utrzec z cukrem,dodac orzechy,kakao,dokladnie wymieszac.Beza bialka ubic z cukrem,dodajac stopniowo cukier,wlac na blache i piec 45 minut w temp.150 stopni.Ciasto dwukolorowe margaryne utrzec z cukrem do bialosci i wbijac po jednym jajku za kazdym razem dobrze ucierajac.Make wymieszac z proszkiem i wsypywac po troche do utartych jajek,wlac mleko i dobrze wymieszac.Mase podzielic nadwie czesci do jednej dodac kakao,wlac na blache natluszczona,najpierw wlewamy kakaowe a pozniej biale,piec w temp.175 stopni,35 minut.Polewa wszystkie skladnimi zagotowac.Gdy zgestnieja polac placek.Przelozenie ciasta ciasto ciemne,masa,beza,masa,ciasto dwukolorowe,polewa.
Komentarze