Ciasto orzechowe
10 dkg orzechów włoskich
4 jajka
10 dkg masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4szklanki maki
Pół szklanki cukru
Ciasto kokosowe
10 dkg kokosu
4 jajka
10 dkg masła
3/4szklanki maki
Pół szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczeni
Biszkopt czekoladowy
6 jaj
2/3szklanki maki
Pół szklanki kakao
Pół szklanki cukru
1 łyżeczka proszkudo pieczenia
Masa jabłkowa
1 kg jabłek
Galaretka brzoskwiniowa
Masa budyniowa
1 budyń śmietankowy z cukrem
2 szklanki mleka
Cały mały słoik dżemu z czarnej porzeczki
15 dkg masła
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto urodzinowe
1.
Ciasto orzechowe,masło utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku,następnie makę wymieszana z proszkiem,wymieszać dodać zmielane orzechy wymieszać i piec 15 minut w temp.175 stopni.Ciasto kokosowe,robimy tak samo jak orzechowe.Biszkopt czekoladowy,białka ubić z cukrem,dodać żłtka dalej ubija,wymieszać kakao z maka i proszkiem,wsypać do ciasta delikatnie wymieszać,piec 20 minut w temp.200 stopni.Masa jabłkowa,jabłka obrać zetrzeć na tarce i usmażyć,pod koniec smażenia wsypa galaretkę smażyć jeszcze chwilkę i odstawić.Masa budyniowa,z 2 szklanek mleka ugotować budyń,gdy wystygnie utrzeć z masłem i dżemem,przekładać placki.Ciasto orzechowe,masa jabłkowa,ciasto kokosowe,masa budyniowa,biszkopt,opsypać pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze