ciasto egzotyczne

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

bardzo kremowe ciasto, znika w mig!

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na bezę kokosowo makową:

    10 białek
    20 dag maku
    25 dag kokosu
    szczypta soli
    20 dag cukru pudru

    Krem brzoskwiniowy:

    1 szklanka wody
    1 szklanka soku z brzoskwiń ( z puszki)
    1 budyń waniliowy
    2 łyżeczki maki ziemniaczanej
    6 żółtek
    4 łyzki cukru pudru
    3/4 kostki masła

    Wierzch:

    330 ml śmietanki kremówki
    1 opakowanie śniezki
    3 łyżki cukru pudru
    1 puszka brzoskwiń
    2 kiwi
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto egzotyczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubic z solą i pudrem na sztywna piane. Dodac kokos i mak i delikatniw wymieszać. Podzielić mase na połowę i upiec dwa blatu. Piec około 30 minut w 160*C
  • 2. Wodę zagotowac. Budyń, cukier, skrobię i żółtka rozmieszać z sokiem z brzoskwiń. Wlać do gotującej sie wody i ugotować budyń. Dobrze ostudzić. Utrzeć masło na puch dodając po łyżce budyniu.
  • 3. Kremówkę ubić ze śnieżka i cukrem pudrem na sztywno. Brzoskwinie i kiwi pokroić w plasterki.

    Na jeden blat wyłożyc krem budyniowy, przykryć drugim blatem. Wyłożyc kremówke i poukładac owoce. Przechowywac w lodówce.

Porady

Ciasto przechowywac w lodówce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować