Ciasto drożdżowe z truskawkami, kruszonką

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto drożdżowe na suchych drożdżach jest szybko wykonane, puszyste, lekkie i jest idealną bazą do wielu owoców......SMACZNEGO!!!

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • drożdże suche 7 gram opakowanie,
    mąka tortowa 60 dag,
    cukier 1 szklanka,
    jajka 4 sztuki "M",
    sól 1 szczypta,
    cukier wanilinowy 1 opakowanie,
    mleko letnie 1,5 szklanki,
    palma stopiona 100 gram,
    truskawki 70 dag

    kruszonka: mąka krupczatka 1 szklanka,
    mąka tortowa 1 szklanka,
    cukier 3/4 szklanki,
    palma miękka 15 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto drożdżowe z truskawkami, kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto drożdżowe z truskawkami, kruszonką 1. Do misy robota wsypać mąkę, suche drożdże, cukier, sól, cukier wanilinowy łyżką wymieszać, wbić jajka, wlać letnie mleko, letnią palmę stopioną i hakiem robota wyrabiać z 8 minut ciasto.
  • Ciasto drożdżowe z truskawkami, kruszonką 2. Trzy formy silikonowe 20 cm, ciasto wyłożyć do form, poukładać połówki truskawek (jeśli są duże), nakryć ręcznikiem i zostawić na godzinę.

    Na kruszonkę palcami utrzeć z podanych składników kruszonkę i posypać kruszonką truskawki.
  • Ciasto drożdżowe z truskawkami, kruszonką 3. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 50 minut, w formach ciasta wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować