Ciasto delicje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
żółtka oddziel od białek, białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, olej oraz mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Wylej na blachę 24x40 cm. Piecz około 25 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu biszkopt przetnij na pół.
2.Masa jabłkowa:
jabłka obierz, upraż z szklanką cukru, dosyp galaretki, zagotuj. Lekko przestudzone jabłka wyłóż na biszkopt.
3.Masa serowa:
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i margaryną. Dodaj ser i ubitą pianę z białek. Gotuj około 5 minut. Budyń rozrób w 1 szklance mleka i wlej do masy serowej. Dodaj olejki. Zagotuj. Gorącą masę wyłóż na jabłka.
4.Przykryj drugą częścią biszkoptu. Wierzch polej polewą czekoladową. Udekoruj dowolnie, możesz posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze