Ciasto - czoko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Wszystkie składniki na biszkopt wymieszać razem mikserem i potem wylać na blachę i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni 25minut (termooobieg).
Po ostudzeniu przeciąć na pół.
1 część biszkoptu posmarować dżemem z czarnej porzeczki (ilość wg upodobań).
Bita śmietana
Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Po koniec ubijania dodać cappuccino, delikatnie wymieszać. Do ubitej kremówki dodać schłodzoną żelatynę i mieszać na wolniejszych obrotach. Prawie całą masę wyłożyć na biszkopt przesmarowany dżemem. Przykryć drugą częścią biszkoptu. Na wierzch biszkoptu położyć resztę masy. Ciasto posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce
Komentarze