Ciasto chatka baby jagi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MASA
Margarynę wraz z cukrem waniliowym miksujemy na puszystą masę (nie dodajemy cukru zwykłego, ponieważ serki są słodkie, potem ciasto polewamy polewą,więc jest wystarczająco słodkie)
Następnie do całości dodajemy po troszku serki,ciągle miksując.
Masa gotowa.
2.Następnie na stole kładziemy tekturkę, na tekturce folię.
Na folii rozkładamy pierwszą warstwę herbatników, 3x7
Herbatniki smarujemy masą, i kładziemy drugą warstwę herbatników
3.ponownie smarujemy masą, i kładziemy trzecią warstwę herbatników.
4.Do pozostałej masy dodajemy łyżkę kakao, miksujemy i wykładamy masę.
5.Następnie, wsadzamy ręce pod folię i składamy ciasto na kształt domku.
czyli boki do siebie.
6.Nie martwcie się , że coś wyjdzie nierówno, potem ciasto będzie polane polewą i niedoskonałości zostaną zakryte. :-)
Ciasto w folii wsadzamy na noc do lodówki.
Następnego dnia ściągamy folię, polewamy ciasto polewą czekoladową, i posypujemy jakąś posypką czy czym chcemy:-)
Porady
*WAŻNE margaryna oraz serki MUSZĄ być w temperaturze pokojowej.
*dodatkowo należy przygotować sobie folię oraz tekturkę.
Komentarze