Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krok 1
Ubić białka osobno z odrobiną cukru i soli. Wtedy szybciej się ubije. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać kakao, cappuccino, mąkę i proszek do pieczenia. Piec ok 20 minut.
Krok 2
Po upieczeniu biszkopt nasączyć odrobiną cappuccino rozrobionego z wodą.
Krok 3
1 szkl mleka zagotować z cukrem. W dużym kubku wymieszać żółtka z mąką i cappuccino. Dodać pozostałe mleko i wymieszać. Kiedy gotujące się mleko będzie wrzeć, wlać masę i zagotować jak budyń. Mieszać aż powstanie gęsta masa. Zdjąć z ognia i ostudzić. Kiedy ostygnie, utrzeć margarynę na gładką masę i dodawać po łyżce budyniu. Masę cappuccino wyłożyć na biszkopt.
Krok 4
Kiedy masa cappuccino zastygnie, zalać żelatynę odrobiną wrzątku i odstawić na chwilę. W międzyczasie ubić mleko z kremem śmietankowym. Kiedy będzie gotowe, wlać żelatynę i miksować jeszcze chwilkę. Przełożyć szybko krem śmietankowy na masę cappuccino i wstawić do lodówki, aby zastygło. Można później posypać wierzch odrobiną kakao.
Komentarze