Ciasto budyniowe mocno truskawkowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

iasto ucierane budyniowe jest bardzo smaczne, może być idealną bazą do wielu owoców, jest łatwe, szybkie..........SMACZNEGO!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 6 sztuki "L", palma miękka 250 gram, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 3 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 1/2 szklanki, truskawki 1 kg, galaretka krystaliczna cytrynowa 2 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto budyniowe mocno truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto budyniowe mocno truskawkowe 1. składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę mikserem utrzeć do spienienia-białości z 4 minuty na najwyższych obrotach.
  • Ciasto budyniowe mocno truskawkowe 2. Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypać budyń, wlać mleko i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
  • Ciasto budyniowe mocno truskawkowe 3. Forma silikonowa 26 cm, 20x11 cm (mniejsza dla męża do pracy), ciasto rozsmarować w formach.

    Opłukane truskawki (połowę) bez szypułek poukładać na cieście, piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto dobrze w formach wystudzić.
  • Ciasto budyniowe mocno truskawkowe 4. Galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, resztę truskawek pokroić w plasterki, na zimnym cieście rozsypać truskawki, wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować