Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe.
Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Owoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza.
20 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
5 jajek
1 szklanka cukru
5 łyżek oleju
1,5 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
truskawki, lub inne owoce
cukier puder do posypania ciasta
Ciasto biszkoptowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki umyć i usunąć szypułki.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać.
Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować przez chwilę,
na wolnych obrotach miksera. Następnie przemieszać łyżką.
Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch ciasta wyłożyć truskawki.
2.Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec 45-50 minut.
Komentarze