Ciasto biszkoptowe z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe.
Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Owoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1 szklanka cukru
    5 łyżek oleju
    1,5 szklanki mąki tortowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    truskawki, lub inne owoce
    cukier puder do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto biszkoptowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto biszkoptowe z truskawkami 1. Truskawki umyć i usunąć szypułki.
    Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać.
    Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować przez chwilę,
    na wolnych obrotach miksera. Następnie przemieszać łyżką.
    Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia.
    Na wierzch ciasta wyłożyć truskawki.
  • Ciasto biszkoptowe z truskawkami 2. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec 45-50 minut.

    Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować