Ucierane budyniowo waniliowe ciasto biszkoptowe z truskawkami

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

prosto, szybko i smacznie-polecam

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    1/2 szklanki . cukru
    1 szkl. mąki pszennej
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    4 łyzki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2-3 krople aromatu waniliowego
    około 200 g truskawek pokrojonych na mniejsze kawałki
    cukier puder do oprószenia ciasta
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z truskawkami Desery

Ucierane budyniowo waniliowe ciasto biszkoptowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubić z cukrami na puszystą pianę.
    Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyn w proszku Wszystko delikatnie wymieszać .
    Na koniec dodać olej i aromat. Całość delikatnie ponownie wymieszać.

    Spód tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do foremki. Na wierzchu poukładacć kawałki truskawek, lekko je wtopić w ciasto
    Piec w nagrzanym piekarniku około 35-40min. do suchego patyczka.
    Gotowe ciasto odstawić do przestudzenia, można posypać cukrem pudrem.
    Smacznego:)

Porady

forma 24 cm.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować