REKLAMA

Ciasto Bałagan

wyświetlono: 3331 | dodany do książki kucharskiej: 12 | polecenia: 0

Ciasto z herbatnikami, powidłami śliwkowymi, masą kajmakową i orzechami - taki pyszny bałagan!

opublikowany: 29.10.2020
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 650 ml mleka,

    2 łyżki cukru,

    2 budynie śmietankowe,

    50 g masła,

    słoiczek powideł śliwkowych,

    ok 200 g masy krówkowej,

    430 g herbatników,

    100 g orzechów włoskich
Ocena:

(średnia 4.5 z 190 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Budynie rozpuszczamy w 200 ml mleka. Pozostałe podgrzewamy wraz z cukrem. Dodajemy budyń, gotujemy co chwilę mieszając aż masa będzie gęsta i jednolita. Studzimy.

    Dodajemy masło w temp. pokojowej, Miksujemy.
  • 2. Dno formy wykładamy pierwszą warstwą herbatników, następnie rozsmarowujemy masą krówkową, przekładamy kolejną warstwą herbatników, na którą wykładamy połowę masy budyniowej, przykrywamy herbatnikami, smarujemy powidłami śliwkowymi, układamy ostatnią warstwą herbatników, pozostałą część masy budyniowej, a wierzch posypujemy posiekanymi orzechami.

    Wkładamy do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Sałatka Bałagan

sałatka do której można dodać wszystko tzw. balagan

kategoria: Sałatki opublikowany: 08.07.2011 | wyświetlono: 1441 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Magdalena G

Malinowy bałagan dla dorosłych

Deser, który robi się błyskawicznie,a smakuje wprost wybornie

kategoria: Desery krem opublikowany: 03.09.2017 | wyświetlono: 169 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE